Femeile şi ţiganii, cei mai discriminaţi la angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate dintre români sunt discriminaţi, arată o cercetare despre acest fenomen în societatea românească. Persoanele cu handicap, femeile, pensionarii şi ţiganii sunt cei care întâmpină multe piedici atunci când vor să-şi găsească un loc de muncă sau când vor să rezolve o problemă care îi priveşte.

Cercetarea arată că femeilor le este mai greu pe piaţa muncii din România. În proporţie de 31%, femeile se descurcă mai greu decât bărbaţii atunci când vine vorba să-şi găsească un job, iar pentru un post de conducere este preferat de cele mai multe ori un bărbat în locul unei femei.

O altă categorie discriminată sunt şomerii. Cei chestionaţi sunt de părere că în proporţie de 58% persoanele fără un loc de muncă întâmpină mai multe greutăţi decât cele care au un loc de muncă. Potrivit studiului, 66% din persoanele care au acceptat să răspundă chestionarului consideră că situaţia minorităţii rromilor este mai tragică decât a şomerilor, femeilor sau pensionarilor. 

25% din persoanele trecute de 40 de ani nu-şi găsesc cu uşurinţă un loc de muncă. Nici gravidele nu sunt privilegiate de către angajatori, iar acestea suportă în proporţie de 14% o discriminare multiplă.

Cercetarea a fost realizată în cadrul proiectului „Împreună pentru informarea, conştientizarea şi promovarea egalităţii de şanse şi gen", în luna mai pe un eşantion de 2400 de persoane de peste 18 ani.

25% din persoanele trecute de 40 de ani îşi găsesc greu un loc de muncă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite