Femeile se uită prima dată cât de grase sunt celelalte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ieşi în oraş cu prietenele şi îţi pasă ce cred despre tine, pune preţ pe îmbrăcămintea care te face să pari slabă. Primul lucru pe care o femeie îl observă la o persoană de acelaşi sex este cât de grasă e, arată un studiu citat de cotidianul britanic „The Daily Mail“.

Pentru realizarea acestei cercetări, oamenii de ştiinţă britanci au întrebat 2.000 de femei, cu vârste între 18 şi 45 de ani, cum îşi formează prima impresie. Majoritatea au recunoscut că îşi fac o părere despre o altă femeie mai ales bazându-se pe aspectul fizic al acesteia.

54% din intervievate au spus că prima dată se uită la dimensiunile celeilalte persoane, iar 45% sunt atente dacă amica cea nouă este machia­tă prea strident. Patru din zece femei se uită dacă cealaltă este îmbrăcată cu gust şi tot atâtea observă mai întâi părul şi zâmbetul.

Pe lista lucrurilor pe care o femeie le vede la alta se mai află partenerul de care este însoţită, cât de scurtă are fusta, ce pantofi poartă şi cât de îngrijite sunt unghiile. Aproximativ 56% din femei spun că au nevoie de doar 20 de secunde pentru a-şi forma o părere, 80% cred că se pricep în a citi alte persoane, dar 52% recunosc că au dat greş uneori.

„Este clar că femeile pun o mare presiune una pe cealaltă când vine vorba de felul în care arată. În realitate, multe dintre noi suntem nesigure", spune Amanda Davies, cea care a condus studiul.

Ce observă o doamnă la alta

- Cât de grasă e
- Cât de machiată e
- Simţul fashion
- Părul
- Zâmbetul
- Pielea
- Înălţimea
- Firele de păr prea groase
- Pantofii
- Mărimea bustului
- Cât de scurtă e fusta

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite