Femeile se îngraşă după ce se mărită, bărbaţii − după ce divorţează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căsătoria sau divorţul predispun partenerii la îngrăşare se arată într-un studiu recent, care „recomandă“ femeilor să nu se mărite, iar bărbaţilor să nu divorţeze pentru a se menţine în formă şi a nu aduna kilograme nedorite.

O femeie singură este foarte atentă la ce mănâncă şi face un ritual din a merge la sală. Pentru a arăta cât mai bine în rochia de mireasă poate face chiar şi o obsesie din a-şi ţine sub control kilogramele.

Acest comportament se schimbă însă după ce a făcut pasul decisiv, scrie publicaţia britanică „The Daily Mail". Cercetătorii americani care au urmărit stilul de viaţă a peste 10.000 de persoane au descoperit că femeile încep să se îngraşe după ce se mărită pentru că nu se mai îngrijesc la fel de mult ca înainte, ci se focusează pe îngrijirea soţilor.

În cazul bărbaţilor, neglijenţa faţă de propria persoană se observă atunci când divorţează. Ei se îngraşă din cauza faptului că se străduiesc să se descurce singuri.

Motivul acestor diferenţe nu a fost clar identificat, însă este posibil să apară din cauza rolurilor diferite pe care le au partenerii în căsnicie. Toate aceste schimbări se manifestă la maximum doi ani de la căsătorie sau divorţ şi pot fi chiar periculoase. „Efectul tranziţiei maritale diferă în funcţie de sex. Divorţurile pentru bărbaţi şi mariajul pentru femei favorizează îngrăşarea, uneori chiar la nivelul la care poate fi riscant pentru sănătate", spune Dmitry Tumin, cercetător la Universitatea din Ohio.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite