Femeile se cred mai atractive decât sunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate dintre britanice cred că formele lor se potrivesc cu idealul dorit de bărbaţi. Dar se înşală, scrie cotidianul britanic „The Daily Telegraph“.

Aproximativ 3.000 de femei au participat la un studiu care demonstrează acest lucru. Acestora li s-a cerut să numească fructul sau leguma care descrie cel mai bine forma corpului lor, iar apoi le-au fost luate măsurile taliei şi şoldurilor.

Aproximativ 27% din femei au declarat că au formele unui dovleac subţire, dar mai gros în părţile corespunzătoare şoldurilor şi taliei, în timp ce 21% s-au identificat cu o  pară care ar descrie talie şi bust mai mici şi şolduri mai mari.

Doar 21% au recunoscut că formele lor seamănă mai degrabă cu mai puţin atractivul măr, iar 16% s-au identificat cu vânăta. Restul de 15% au declarat că sunt ca un morcov - slabe, înalte şi fără forme - sau ca un broccoli - cu bust mare, talie şi şolduri mici.

În realitate, mai bine de jumătate dintre participantele la studiu aveau formă de măr şi mult mai puţine decât au crezut acest lucru, de pară. Măsura medie din jurul coapselor a fost de aproximativ 92 de centrimetri, iar cea din jurul taliei, de 76 de centimetri.

Cifrele confirmă studiile anterioare care arată că femeia modernă se îndepărtează din ce în ce mai mult de idealul anilor '50 - forma de clepsidră. La acea vreme, talia medie era de 69 de centimetri, iar cea a şoldurilor de 99 de centimetri, măsuri ce dădeau corpului un aspect mai curbat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite