Femeile se bucură de sex şi la bătrâneţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrâneţea nu înseamnă şi scăderea calităţii actelor sexuale, contrar aparenţelor. Un studiu al Universităţii din California (Statele Unite) arată că femeile în vârstă sunt mulţumite de calitatea vieţii lor sexuale, deşi cantitatea scade în timp.

Astfel, două treimi din femeile de 60 de ani au un grad moderat spre foarte bun de satisfacţie în ceea ce priveşte activitatea lor sexuală, deşi numărul partidelor de sex a scăzut. Studiul, întreprins pe un eşantion de 1.235 de femei, a arătat că 60 % din femeile de peste 70 de ani sunt satisfăcute. De asemenea, femeile cu vârste cuprinse între 80 şi 89 de ani consideră, în proporţie de 61 %, că sexul este o mulţumitor.

Cum era de aşteptat, numărul actelor sexuale scade cu vârsta, iar unele femei întâmpină probleme în atingerea orgasmului după ce au ajuns la menopauză. Cu toate acestea, 70 % din femeile de peste 60 de ani sunt active sexual. Procentul pentru cele trecute de 70 a fost de 57 %, iar pentru bătrânele de peste 80 de ani, acesta a scăzut la 31 %.

„Ceea ce ne arată acest studiu este că mulţi adulţi îşi păstrează capacitatea de a se bucura de sex şi la vârste mai înaintate. Deşi numărul şi calitatea activităţilor sexuale scade cu timpul, calitatea vieţii rămâne la cote înalte", a spus psihiatrul Wesley Thompson, unul dintre co-autorii cercetării.

Şi studiile anterioare au arătat că bătrânii sunt satisfăcuţi de momentele lor de intimitate, deşi bărbaţii sunt activi din punct de vedere sexual mai mult timp decât femeile. Unul dintre motive ar fi şi faptul că majoritatea femeilor au o durată de viaţă mai îndelungată decât partenerii lor, iar după moartea acestora activitatea sexuală scade sau dispare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite