Femeile rezistă pe tocuri 34 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie poate rezista pe tocuri înalte, dacă pantofii sunt noi, numai 34 de minute. După această perioadă, începe să aibă dureri de picioare.

Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii britanici, în urma unui studiu în cadrul căruia au fost intervievate 4.000 de femei, notează „The Daily Telegraph". Cercetarea a mai scos la iveală faptul că 40% din doamne îşi iau la ele o pereche de pantofi de schimb pentru că ştiu, din proprie experienţă, că vor avea de suferit din cauza încălţămintei noi.

Peste jumătate dintre femeile chestionate au recunoscut că li s-a întâmplat să ajungă acasă în picioarele goale. Mai mult, circa 10% au mărturisit că şi-au abandonat pantofii pe care îi credeau de vis sau au împrumutat o pereche de la o prietenă mai prevăzătoare.

Dar numai o cincime dintre femeile intervievate afirmă că ideea de a suporta dureri crunte de picioare le face să renunţe la o pereche de pantofi cu tocuri înalte.„Este ridicol să vezi că atât de multe seri în oraş cu prietenii se transformă într-un coşmar din cauza pantofilor care dau dureri înfiorătoare", a afirmat medicul Erika Gibbins.

Potrivit studiului, o femeie obişnuită a avut de suferit, în ultimele 12 luni, de cel puţin 6 ori din cauza pantofilor la modă, dar deloc comozi.
De altfel, peste 50% din doamne spun că au cel puţin o pereche care le provoacă dureri crunte, dar îndură de dragul de a arăta bine. Una din cinci femei admite că le judecă pe celelalte în funcţie de încălţămintea pe care o poartă, iar una din zece consideră pantofii drept „cea mai importantă piesă" a ţinutei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite