Femeile recunosc feţele mai uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile se pricep mai bine decât bărbaţii când vine vorba de recunoaşterea feţelor. Asta pentru că sunt mai interesate de citirea emoţiilor afişate de persoanele din jur, consideră cercetătorii.

Potrivit unui studiu făcut de oamenii de ştiinţă de la Universitatea York din Toronto, Canada, femeile dau un randament cu 5% mai mare decât bărbaţii când sunt puse să identifice feţele unor persoane, relevă „The Daily Mail".

În cadrul cercetării, specia­liştii au rugat 120 de femei şi bărbaţi să se uite preţ de 20 de secunde la fotografiile unor persoane şi să încerce să le memoreze. Apoi, au prelucrat cu ajutorul computerului pozele acelor oameni, adăugând sau ştergând anumite trăsături faciale.

„Femeile par să fie mai eficiente decât bărbaţii, chiar dacă, la acest capitol nu vorbim de o diferenţă foarte mare între cele două sexe", a declarat psihologul Jennifer Steeves, care a condus studiul.

Cercetătorii au explicat că este foarte probabil ca femeile să aibă un program genetic de recunoaştere a feţelor mai bun decât bărbaţii, deoarece au fost nevoite dintotdeauna să-şi recunoască odraslele şi să aibă grijă de acestea.

Totodată, spun oamenii de ştiinţă, şi bărbaţii se împart pe categorii. Stângacii şi cei care au înclinaţii homosexuale recunosc feţele mai uşor decât ceilalţi. Cercetătorii au afirmat că în timp ce femeile şi homosexualii îşi utilizează ambele emisfere cerebrale pentru a recunoaşte o faţă, bărbaţii heterosexuali fac uz de doar de una.  

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite