Femeile obţin tot ce vor la ora 18.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu britanic a arătat că bărbaţii sunt mai dispuşi să cedeze dorinţelor femeilor dacă acestea sunt formulate la ora 18.00. O femeie s-ar putea să nu obţină întotdeauna ceea ce-şi doreşte, dar ar putea avea mai multe şanse dacă ştie când să ceară o favoare.

Orice dorinţă a unei doamne - ca soţul ei să ducă gunoiul, să facă toate cumpărăturile sau chiar să rezerve biletele de vacanţă - ar putea fi privită favorabil de bărbaţi dacă este formulată spre sfârşitul zilei, ideal la ora 18.00. Potrivit unui studiu publicat de „The Daily Mail", soţii ar trebui să evite şi certurile de după-amiază, din jurul orei 15.00, perioadă în care femeile câştigă în materie de argumente.

Bioritmul face jocurile

Dacă îşi doresc o creştere salarială sau o promovare, femeile ar face bine să nu se năpustească asupra şefului lor dimineaţa, atunci când acesta vine la serviciu, ci să aştepte până în jurul orei 13.00. Acesta este momentul în care managerii sunt mai receptivi la cerinţele angajaţilor, potrivit sondajului efectuat de o companie de farmaceutice.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de femei şi de bărbaţi. Doamnele vor fi încântate să afle că nu doar ele sunt afectate de schimbări de dispoziţie, pentru că şi bărbaţii îşi schimbă starea de-a lungul zilei. 86% din cele 1.019 persoane chestionate au spus că sunt conştiente de aceste schimbări.

Totuşi, nici măcar jumătate dintre ele nu s-au gândit că ar putea să le valorifice. Studiul arată că, fiind conştienţi de bioritmul nostru, am putea obţine mai des ceea ce ne dorim. Starea de spirit este afectată atât de hormoni, cât şi de stres, de alimentaţie şi de alcool.

„Fiecare ciclu al bioritmului este reglementat de creier, care controlează ce hormoni şi ce cantitate din ei este produsă pentru a putea echilibra funcţiile corpului. O mare parte din felul în care o persoană se simte din punct de vedere fizic, intelectual şi emoţional depinde de bioritm", a explicat psihoterapeutul Evie Bentley, pentru  „The Daily Mail". 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite