Femeile nu-şi doresc bărbaţi-copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impresia generală este că toate femeile îşi doresc să fie ca Demi Moore, actriţa în vârstă de 47 de ani, care s-a căsătorit cu Ashton Kutcher, în vârstă de 31 de ani.

Un studiu recent arată însă că 71% din femeile de 35 de ani nu şi-ar da întâlnire cu un bărbat mai tânăr decât ele cu mai mult de trei ani, arată cotidianul britanic „The Daily Mail".

Cercetarea mai arată că două treimi dintre femeile chestionate consideră că valorile şi pasiunile pe care le pot împărtăşi cu partenerul sunt elemente mai importante decât aspectul fizic. Rezultatele studiului vin să contrazică ideea potrivit căreia femeile de vârsta a doua „vânează" bărbaţi mult mai tineri.

Studiul arată că trei sferturi dintre englezoaice îşi doresc relaţii cu bărbaţi de aceeaşi vârstă, cu care „să rezoneze". „Chiar dacă unele cupluri depăşesc cu succes barierele convenţionale impuse de vârstă, mulţi oameni se simt mai împliniţi atunci când au legături cu cineva de vârsta lor, pentru că experienţa de viaţă este oarecum similară", spune psihologul Cecilia d'Felice.

Specie răspândită

Demi Moore sau Madonna sunt implicate în relaţii cu bărbaţi considerabil mai tineri decât ele, motiv pentru care presa le-a catalogat drept „cougars", adică „pume". În această „specie" intră femeile în jur de 40 de ani, care au o situaţie financiară bună şi care „pândesc" bărbaţi tineri, dar evită relaţiile pe termen lung. Această tendinţă a dus şi la apariţia unui serial de televiziune, intitulat „Cougar Town".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite