Femeile îşi urmăresc foştii iubiţi pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua de socializare Facebook a început să fie folosită de tot mai multe femei ca un instrument cu ajutorul căruia îşi pot urmări foştii iubiţi.

Potrivit unui studiu făcut în Marea Britanie, 35% din persoanele care sunt urmărite prin intermediul internetului sunt bărbaţi, iar faptele sunt săvârşite, de obicei, de femei, notează „The Daily Mail".

Potrivit psihologului

Emma Short de la Universitatea din Bedfordshire, femeile care nu reuşesc să treacă peste faptul că relaţia lor s-a încheiat le trimit foştilor parteneri de viaţă multe mesaje, e-mailuri nepotrivite sau chiar se dau drept altcineva pe Facebook pentru a putea comunica în continuare cu aceştia. „Facebook face acest obicei mai acceptabil şi înlătură aspectul unor temeri de natură fizică", consideră psihologul Emma Short. În viaţa reală însă, numai 8% din persoanele urmărite de cineva sunt bărbaţi, iar cazurile în care faptele sunt comise de femei sunt rare.

Motiv de divorţ

Utilizarea reţelei de socializare poate conduce însă şi la alte aspecte neplăcute, dar tot legate de relaţii. O cercetare realizată recent de Academia americană a avocaţilor a arătat că 20% din divorţuri au legătură cu utilizarea Facebook-ului. Totodată, peste 80% din avocaţi au afirmat că, în ultimii cinci ani, a crescut numărul cuplurilor care ajung la tribunal din cauza comportamentului adoptat de unul dintre parteneri pe diverse reţele de socializare.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite