Femeile îşi îneacă amarul în alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe britanice din clasa de mijloc ajung dependente de alcool, dar se jenează să ceară ajutor de specialitate. Totul începe cu un pahar de băutură folosit pe post de revigorant moral după o zi stresantă la serviciu sau acasă.

Întotdeauna după o zi proastă urmează o alta şi mai proastă, şi, implicit, un alt pahar care să contracareze starea neplăcută. Treptat, alcoolul se transformă pentru femeile între două vârste din clasa de mijloc în antidotul perfect pentru o viaţă plină de nemulţumiri.

Adesea, nici măcar nu-şi dau seama că se îndreaptă spre marginea prăpastiei. Când se apropie de 40 de ani, multe doamne realizează că viaţa lor nu este deloc aşa cum şi-au imaginat-o în adolescenţă sau chiar în urmă cu zece ani, comentează publicaţia „The Daily Mail".

Unele nu au obţinut rezultatele pe care şi le-au propus în carieră. Altele au sperat că la un moment dat se vor căsători şi vor avea copii, dar n-au reuşit pentru că viaţa lor s-a învârtit în jurul locului de muncă, iar la un moment dat au realizat că este prea târziu să-şi mai îndeplinească visul de a avea o familie.

 La orizont nu au cum să apară noi relaţii, întrucât bărbaţii preferă femeile mai tinere. Sentimentul de invincibilitate din tinereţe dispare.

Nu mai pot lupta cu timpul

Dimineţile în care trebuie să facă faţă mahmurelii se transformă într-un coşmar când reuşesc, în cele din urmă, să iasă din casă şi văd în jurul lor fete tinere şi vesele. Acest tablou este completat de faptul că rata divorţurilor a crescut, iar traumele emoţionale apărute în urma relaţiilor eşuate sunt la ordinea zilei.

Aşa că femeile se întorc din nou la băutură, pentru că se simt mai bine. Sau cel puţin aşa cred ele. Liantul social care îi face până şi pe cei timizi să scape de inhibiţii rămâne, totuşi, un subiect tabu.

Când se pune problema să ceară ajutor de specialitate, britanicele fug de stigmatul dat de dependenţa de alcool şi încearcă să se trateze în străinătate, în special în Europa de Est, scrie sursa citată.

Statistici dureroase

Potrivit datelor oficiale, în perioada 2008-2009, 50.000 de femei cu astfel de probleme au intrat în evidenţa instituţiilor sanitare britanice. Doamnele cu vârste între 45 şi 64 de ani recunosc că beau alcool de circa cinci ori pe săptămână.

Potrivit unui raport făcut public de autorităţi săptămâna trecută, în Marea Britanie, circa 10 milioane de persoane beau într-un ritm alarmant, 25% din adulţi punându-şi sănătatea în pericol. În 2008, 6.769 de persoane au murit din cauza unor probleme aflate în strânsă legătură cu consumul excesiv de alcool, cu 25% mai mult decât în 2001.

Experţii atenţionează că principala problemă constă în faptul că doamnele care cad pradă acestor probleme refuză să admită că au nevoie de ajutor de specialitate.

Băutură pretutindeni

Medicii şi psihologii afirmă că femeile cad uşor în capcana dependenţei pentru că la fiecare ocazie specială sau de fiecare dată când sunt
invitate undeva li se oferă alcool. Cum după un pahar acestea încep să zâmbească, ulterior vor căuta singure această senzaţie de plăcere, transformând băutura într-un viciu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite