Femeile în vârstă reciclează mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doamnele căsătorite şi trecute de prima tinereţe acordă mai multă atenţie reciclării decât cele tinere. Aproape jumătate dintre englezoaice consideră că recipientul destinat resturilor menajere reciclabile este mai important decât alte electrocasnice.

Persoanele responsabile cu gospodăria sunt mult mai conştiente de necesitatea reciclării resturilor menajere, relevă un sondaj realizat de firma suedeză „Clas Ohlson", care va introduce recipiente pentru colectarea deşeurilor reciclabile în Marea Britanie.

Sondajul arată că mai bine de 40% din femeile participante la studiu au considerat coşul pentru reciclare mai important într-o gospodărie decât cuptorul cu microunde, aspiratorul sau îndrăgitele electrocasnice de la Tupperware, destinate preparării şi depozitării alimentelor, informează „The Daily Telegraph".

Prin comparaţie, doar o treime dintre bărbaţi găsesc recipientele destinate reciclării mai importante într-o casă decât trusele cu şurubelniţe sau telecomenzile. Sondajul mai arată că persoanele de vârsta a doua şi a treia reciclează mai mult decât cele tinere.

Astfel, peste jumătate dintre participanţii la studiu cu vârste de peste 65 de ani au considerat că recipientele pentru reciclare sunt esenţiale într-un cămin, faţă de numai o treime dintre respondenţii cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani.

Sondajul mai arată că persoanele căsătorite sunt mai grijulii în ceea ce priveşte reciclarea resturilor menajere faţă de cele singure. „Responsabilitatea faţă de generaţiile viitoare şi faţă de un mediu mai curat vine odată cu maternitatea", explică Sorella le Var de la Institutul Femeilor din Marea Britanie.

Colectare eficientă

În prezent, numai o treime dintre britanici şi-au făcut un obicei din a recicla. Însă autorităţile vor să crească numărul acestora prin introducerea unor recipiente care încorporează mai multe compartimente de colectare a deşeurilor. Activiştii din ecologie consideră că şi tinerii, şi bărbaţii au înţeles importanţa reciclării, însă tot ceea ce le lipseşte este un serviciu de colectare eficient. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite