Femeile grase se cred slabe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sfert dintre femeile supraponderale se cred slabe din cauză că obezitatea a devenit atât de frecventă în ziua de azi, astfel încât imaginea greutăţii normale şi sănătoase aproape că a dispărut, scrie „The Daily Telegraph", citând un studiu recent făcut la Universitatea Texas, SUA.

În cadrul studiului, peste 2.000 de femei cu vârste între 18 şi 25 de ani au fost chestionate în legătură cu propriile dimensiuni, dar şi privind dieta sau tipul de exerciţii fizice efectuate. Concluziile studiului arată că multe dintre femeile chestionate nu conştientizau dacă propria greutate este sănătoasă sau nu. 25% din femeile supraponderale nu-şi apreciau corect situaţia, comparativ cu doar 16% din rândul celor cu greutate normală. „Pe măsură ce numărul persoanelor obeze creşte, multe femei încep să considere supraponderalii ca fiind normali, fără a se baza pe o scală a greutăţii, ci doar în funcţie de cum se văd ele însele", a declarat doctorul Mahbubur Rahman, coautor al studiului.

Diferenţe în funcţie de rasă

Cercetarea a mai scos în evidenţă faptul că femeile supraponderale de origine hispanică şi afro-americană cred mai degrabă că sunt sănătoase, comparativ cu doar 15% din femeile albe. Tendinţa a fost inversată în cazul greutăţii normale: femeile albe normoponderale se consideră în mai mare măsură grase comparativ cu cele de origine hispanică şi afro-americană. Există o probabilitate aproape dublă ca femeile normopoderale care cred că sunt prea grase să sară peste mese, să ţină dietă sau să fumeze mai multe ţigări pentru a slăbi, decât în cazul femeilor supraponderale care se cred slabe.Rezultatele studiului sunt extrem de importante pentru prevenirea obezităţii, deoarece, de vreme ce atât de multe femei nu-şi recunosc problemele cu greutatea, ele nu vor fi de acord să participe la programele de slăbit. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite