Femeile frumoase dăunează sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat care stă cinci minute în compania unei femei atrăgătoare începe să aibă probleme de sănătate.

Cercetătorii de la Universitatea din Valencia, Spania, au ajuns la concluzia că în cazul domnilor care stau în compania unor femei frumoase şi tinere se înregistrează o creştere a nivelului de cortizol, cunoscut şi ca hormonul stresului, relevă „The Daily Telegraph".

Nivelul acestui hormon creşte şi mai mult în cazul bărbaţilor care consideră că seducătoarea doamnă lângă care se află nu este de nasul lor. „În timp ce unii bărbaţi evită femeile atrăgătoare pe motiv că «joacă în altă ligă», cei mai mulţi au o strângere de inimă când se află în compania unor doamne frumoase, astfel că reacţia hormonală este pe măsură", au afirmat cercetătorii. Studiul lor a luat în calcul reacţiile a 84 de studenţi în prezenţa şi în absenţa „ispitelor".

Corpul uman produce cortizol în condiţii de stres fizic sau psihologic, hormonul jucând un rol important în apariţia unor afecţiuni cardiace. În doze mici, însă, poate avea efecte pozitive, întrucât îmbunătăţeşte vigilenţa. Totuşi, persoanele în cazul cărora nivelul crescut de cortizol devine cronic pot ajunge să sufere de diabet, hipertensiune sau de impotenţă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite