Femeile educate beau mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile din clasa de mijloc sunt mai expuse  tentaţiei alcoolului
Femeile din clasa de mijloc sunt mai expuse tentaţiei alcoolului

Cu cât sunt mai educate, cu atât femeile au şanse mai mari să devină băutoare înrăite şi chiar să admită că au o problemă cu alcoolul, arată rezultatele unui studiu realizat de London School of Economics.

O legătură similară între educaţie şi consumul de alcool s-a constatat şi în cazul bărbaţilor, însă nu la fel de puternică.

Cercetătorii au monitorizat mii de femei şi bărbaţi în vârstă de 39 de ani, toţi născuţi în Marea Britanie în aceeaşi săptămână a anului 1970, iar numărul celor de la care au adunat informaţii a variat pe parcursul studiului de la 9.665 la 17.287, scrie „The Daily Telegraph".

„Femeile, cu cât sunt mai educate, cu atât au mai multe şanse să bea alcool regulat şi să admită că au probleme din cauza acestui obicei", demonstrează studiul. Consumul de alcool al femeilor poate fi prezis pe baza notelor obţinute la testele şcolare, începând cu vârsta de cinci ani. Fetele care au rezultate bune şi foarte bune au de două ori mai multe şanse să devină alcoolice la maturitate.

Tentaţiile vieţii sociale

Unul dintre motivele legăturii dintre alcool şi educaţie este amânarea sarcinilor până la vârste înaintate, ceea ce înseamnă şi amânarea responsabilităţilor, potrivit autorilor studiului. De asemenea, un factor important este viaţa socială mai activă şi mediul de lucru dominat de bărbaţi care valorizează consumul de alcool. Contează mult şi mediul în care au crescut şi dacă părinţii lor erau băutori.

Potrivit studiului, educaţia le oferă femeilor mai multe oportunităţi să trăiască în clasa de mijloc a societăţii şi le expune unor circumstanţe care favorizează consumul de alcool.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite