Femeile care nu dorm bine sunt certăreţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nopţile nedormite afectează femeia
Nopţile nedormite afectează femeia

Buna dispoziţie a femeilor şi, implicit, reacţiile lor în cadrul relaţiei de cuplu sunt strâns legate de felul în care doamnele se odihnesc.

Concret, susţin cercetătorii americani, atunci când, pe timpul nopţii, femeia are probleme cu somnul, a doua zi, sunt mari şanse ca aceasta să fie mai nervoasă şi mai arţăgoasă. Potrivit unei noi cercetări, realizată de Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii din Pittsburgh, SUA, nopţile nedormite n-au aceleaşi efecte şi asupra bărbaţilor, relatează publicaţia „The Daily Telegraph". „Nopţile nedormite afectează atât femeia însăşi, cât şi relaţia acesteia cu iubitul sau cu soţul.

Efectele n-au nicio legătură cu simptomele depresiei", spune profesorul de psihiatrie Wendy Troxel, coordonatorul cercetării. Troxel a studiat 35 de cupluri perfect sănătoase. După ce le-a ţinut mai mult timp sub observaţie, aceasta a putut concluziona: cu cât unei doamne îi ia mai mult să adormă, cu atât cresc şansele ca, în ziua următoare, ea şi partenerul să declare că nu se mai înţeleg sau că au probleme de cuplu.  Potrivit oamenilor de ştiinţă, bărbaţii care pierd orele de odihnă nu manifestă acelaşi comportament.

Studii anterioare realizate tot de Troxel relevau că lipsa somnului induce stări de agitaţie si de nervozitate, care pot afecta căsnicia. După ce a analizat 2.000 de femei căsătorite, specialistul american ajunsese la concluzia că femeile cu un mariaj fericit nu au probleme cu somnul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite