Femeile au 11 perechi de pantofi inutili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape fiecare femeie are câteva perechi de pantofi care nu vor vedea lumina zilei niciodată, susţin cercetătorii britanici.

Aceştia afirmă că doamnele din Marea Britanie au în medie 20 de perechi de pantofi. Dintre acestea, mai mult de jumătate rămân permanent în dulap, aşteptând ocazia potrivită, care nu mai vine niciodată, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail". Deşi ştiu că au un surplus de pantofi în garderobă, femeile din Marea Britanie dau frâu slăbiciunii lor pentru vitrinele cu încălţăminte şi cumpără anual, în medie, alte opt perechi.

Aproximativ o treime dintre cele 3.000 de femei care au participat la studiu au recunoscut că au cumpărat pantofi cu o mărime mai mare sau mai mică, doar pentru că le plăcea modelul. „Pantofii adună o serie de promisiuni şi aşteptări. Ei transformă ţinuta, lungesc picioarele şi fac femeile să pară mai înalte şi mai slabe", explică psihologul Jo Hemmings slăbiciunea doamnelor pentru pantofi. În plus, spune Hemmings, femeile pot lua în greutate cât vor, pentru că pantofii nu le vor trăda niciodată şi vor fi buni indiferent de kilogramele în plus.

Peste jumătate din intervievate au spus că achiziţionează pentofi pentru a-şi crea ţinute noi, 37%, pentru a se înveseli, iar 18%, pentru a fi la modă. 10% din femei au recunoscut că au o obsesie pentru încălţăminte. Potrivit studiului, majoritatea femeilor poartă o pereche de pantofi trei ani înainte de a-i arunca sau de a-i pune în sacul de vechituri. 21% spun însă că nu se îndură să-i arunce niciodată. Peste jumătate dintre participantele la studiu spun că păstrează pantofii într-un loc special în garderobă, 20% recunosc că îi ţin în sufragerie, împrăştiaţi prin casă sau chiar în maşină. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite