Femeile ţin minte rutele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de bărbaţi, femeile se descurcă mai greu când vine vorba de citirea unei hărţi şi de găsirea unui loc în care nu au mai fost.

Chiar şi aşa, doamnele au avantajul lor în faţa persoanelor de sex opus. Ţin minte foarte bine rutele pe care au umblat, surclasându-i pe domni la acest capitol. Aşa arată un studiu recent făcut de cercetătorii de la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic, relevă publicaţia „The Daily Telegraph".

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că această situaţie este determinată de rolurile pe care femeile şi bărbaţii le-au avut în societatea primitivă. În timp ce bărbaţii se ocupau de vânătoare, fiind nevoiţi să caute animalele care-şi schimbau permanent zona în care se adăposteau, femeile erau puse în situaţia de a-şi aminti care sunt cele mai bune locuri în care pot găsi fructe şi legume.

Pentru acest studiu, cercetătorii le-au cerut unor femei şi bărbaţi dintr-un sat mexican izolat să meargă să culeagă ciuperci. Reprezentanţii ambelor sexe s-au întors cu aceeaşi cantitate de ciuperci, numai că bărbaţii au avut nevoie de 70% mai multă energie pentru a le aduna, afirmă oamenii de ştiinţă.

„Aceste rezultate arată că femeile, în comparaţie cu bărbaţii, adoptă strategii mai rapide şi mai potrivite în ceea ce priveşte stilul de viaţă", a declarat Luis Pacheco-Cobos, cercetătorul care a condus acest studiu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite