Femeile, mai egoiste decât bărbaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste jumătate dintre femei îşi bârfesc prietenii
Peste jumătate dintre femei îşi bârfesc prietenii

Bărbaţii sunt mai altruişti decât femeile. Acestea din urmă îşi vorbesc prietenii pe la spate mai des decât o fac partenerii lor şi rareori întorc un favor primit sau se lasă impresionate de cerşetori, spre deosebire de persoanele de sex masculin.

Sunt doar câteva dintre concluziile unui studiu recent, comandat de Original Volunteers, cea mai mare organizaţie independentă din Marea Britanie, şi citat de cotidianul „The Daily Mail".

În mod surprinzător, spun cercetătorii britanici, jumătate dintre cele 2.000 de persoane chestionate au declarat că fac două sau chiar mai multe lucruri meschine în fiecare zi. În general, atunci când vorbim despre femei în raport cu bărbaţii, dovezile clare de egoism înclină balanţa în favoarea doamnelor, considerate de sociologi mai egoiste decât domnii.

Astfel, arată oamenii de ştiinţă, 56% din femei îşi critică prietenii şi cunoscuţii pe la spate, spre deosebire de 42% din bărbaţi, iar 14,7% din ele păstrează banii pe care cineva i-a scăpat pe stradă, comparativ cu doar 7,9% din bărbaţi.

De asemenea, mai arată studiul, un număr aproape dublu de femei declară că nu-şi ajută colegii de serviciu pe cât ar trebui (18,6% comparativ cu 9,6%).

În plus, atunci când rup o ciocolată în două, femeile aleg mereu bucata mai mare (38% comparativ cu 30% din bărbaţi), iar dacă e nevoie, mint la locul de muncă pentru a nu se pune într-o postură proastă (34% comparativ cu 33%). 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite