Femeile, ipocrite cu prietenele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fii mai circumspectă data viitoare când prietena ta te sfătuieşte să porţi o anumită rochie! Poate fi doar o tentativă de sabotaj, avertizează cotidianul britanic „The Daily Mail“, care citează rezultatele unui studiu conform căruia patru din zece femei îşi mint prietele în legătură cu felul cum arată într-o anumită vestimentaţie, numai pentru a arăta ele mai bine, prin comparaţie.

Cercetarea făcută pe 1.629 de femei arată că 38% din ele îşi mint prietenele în legătură cu vestimentaţia abordată de acestea doar pentru a căpăta mai multă stimă de sine. Dintre acestea, două treimi le-au spus prietenelor că arată bine în ceva care nu li se potrivea. Restul au admis că i-au spus cel puţin o dată unei prietene că nu-i stă bine într-o ţinută, deşi aceasta i se potrivea perfect, numai pentru a nu fi puse în inferioritate.

Una din zece femei a recunoscut că şi-a sabotat intenţionat prietena, vărsând ceva pe hainele acesteia, în timp ce 19% spun că i-au distrus ţinuta apelând la alte mijloace.

În plus, o cincime dintre femeile chestionate au recunoscut că nu le-au avertizat pe prietenele lor că şi-au prins fusta în chiloţi sau că au hârtie igienică lipită pe pantofi, jumătate dintre ele susţinând că au procedat astfel pentru că a fost distractiv.

Studiu făcut de britanici atrage atenţia asupra invidiei uriaşe pe care o putem isca din cauza hainelor pe care ni le cumpărăm, dar şi asupra limitei încrederii pe care ar trebui să le-o acordăm prietenilor noştri.

Experţii care au făcut cercetarea susţin că femeile sunt mai competitive decât bărbaţii, ba chiar că au în sânge spiritul de competiţie. „Totul ţine de lupta pentru supravieţuire şi pentru a atrage cel mai bun partener pentru sine", explică Phillip Hodson, membru al Asociaţiei britanice pentru consiliere şi psihoterapie.

„Nu suntem fiinţe raţionale, ci emoţionale. Uneori ne dorim ca alţii să o dea în bară şi să arate ridicol. În plus, nu gândim mereu lucrurile pe care le spunem, aşa cum nu suntem atât de drăguţi pe cât vrem să părem", adaugă acesta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite