Femeile, cea mai mare putere economică a lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile vor câştiga peste cinci ani circa 18 trilioane de dolari, adică de două ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Chinei şi Indiei la un loc. Creşterea puterii de cumpărare a sexului frumos ar trebui să transforme femeile într-o piaţa extrem de atractivă pentru companii, anunţă CNN.

Totuşi, potrivit unui studiu realizat de Boston Consulting Group (Grupul de Consultanţă de la Boston, n.r), femeile sunt, mai degrabă, ignorate de companii atunci când se stabileşte publicul ţintă al produselor care urmează să fie scoase pe piaţă.

"În prezent, companiile consideră că este suficient ca produsul lor să fie vopsit în roz pentru a deveni atractiv pentru femei", a declarat Michael Silverstein, partener în cadrul BCG. Potrvit documentului companiile care oferă servicii finaciare nu se pricep absolut deloc să se adreseze publicului feminin. Procedând astfel companiile nu fac altceva decât să îndepărteze publicul care cunoaşte cae mai rapidă creştere a puterii de cumpărare.

Fie că sunt angajate sau nu în câmpul muncii, femeile gestionează anual bugete de cheltuieli în valoare de circa 20 de trilioane de dolari.

Sexul frumos joacă un rol important şi în boomul economic al Chinei. Noua generaţie de femei a cunoscut o îmbunătăţire a stilului de viaţă şi o creştere a banilor de cheltuială, susţinând astfel consumul. În ciuda crizei chinezii au cumpărat îmn primele nouă luni ale anului cu circa 15% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă anului trecut. Mare parte din această creştere se datorează femeilor sub 35 de ani, potrivit directorului general al China Market Research Group, Shaun Rein.

"Femeile au început să câştige la fel ca bărbaţii", a declarat Rein.

Situaţia este aceeaşi şi în alte părţi ale lumii. În Statele Unite, pentru prima dată în istorie, numărul femeilor care lucrează îl va egala pe cel al bărbaţilor. Asta nu înseamnă totuşi că femeile şi bărbaţii sunt plătiţi la fel. La fiecare dolar câştigat de un bărbat, o femeie primeşte doar 77 de cenţi, iar porturile de con ducere par în continuare a fi rezervate doar bărbaţilor. Din 400 de companii de top din Statele Unite, doar 38 au la conducere o femeie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite