Femeile îşi apără dreptul de a purta tocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile îşi apără dreptul de a purta tocuri
Femeile îşi apără dreptul de a purta tocuri

Cea mai mare federaţie sindicală din Marea Britanie, Trade Union Congress, a decis să susţină o moţiune care obligă femeile să poarte încălţări confortabile la serviciu.

Ideea, bazată pe constatarea că femeile care lucrează în magazinele de îmbrăcăminte, stewardesele, dar şi angajatele din alte domenii sunt obligate să poarte tocuri înalte la locul de muncă, a stârnit o adevărată revoltă în rândul britanicelor, care-şi apără dreptul de a se încălţa cu ce vor.

Nadine Dorries, membră a parlamentului britanic, a insistat că are nevoie de „fiecare centimetru din tocul pantofilor“ pentru a-şi putea privi în ochi colegii de sex opus, iar directorul clubului de fotbal din Birmingham, Karren Brady, a spus că mai degrabă ar renunţa la laptop decât la tocurile cui.

Pantofii cu toc pot produce bătături, dar şi probleme pentru glezne, genunchi şi coloană. Medicii spun că accidentările provocate de acest tip de încălţăminte îi costă pe britanici două milioane de zile de concediu medical pe an.

Un studiu realizat tot în Marea Britanie demonstrează că femeilor nu le pasă de aceste pericole: 37% din femei ar cumpăra pantofi care nu li se potrivesc doar pentru că sunt la modă, la fel şi 17% din bărbaţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite