Femeile critică de dragul bărbaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atitudinea critică a femeilor faţă de alte reprezentante ale sexului frumos, chiar şi faţă de celebrităţi consacrate, ar putea fi explicată ca o tactică de autopromovare. Aşa se arată

Atitudinea critică a femeilor faţă de alte reprezentante ale sexului frumos, chiar şi faţă de celebrităţi consacrate, ar putea fi explicată ca o tactică de autopromovare. Aşa se arată într-un studiu publicat în “Royal Society Journal”, preluat de Mediafax. Totodată, cercetătorii au descoperit că atunci când evaluează frumuseţea altor femei, doamnele şi domnişoarele sunt influenţate de perioada lunară.

În momentele de maximă fertilitate, femeile sunt mai critice faţă de alte femei, percepute inconştient ca rivale, ele fiind predispuse să-şi aprecieze propriile calităţi fizice. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Aberdeen consideră că această atitudine poate fi justificată prin dorinţa de a câştiga teren în ochii bărbaţilor percepuţi ca atrăgători. Nu în ultimul rând, aprecierile pe care le fac femeile depind   şi de vârsta pe care o au.

Există şi momente biologice, cum ar fi menopauza, când sunt predispuse să renunţe la subiectivism şi să facă evaluări obiective ale atuurilor altor femei. „Femeile trecute de menopauză au preferat trăsăturile feminine accentuate, recunoscându-le farmecul, comparativ cu femeile mai tinere care neagă inconştient acest lucru“, au arătat cercetătorii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite