Femeile în funcţii de conducere aduc profituri mai mici companiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile în funcţii de conducere aduc profituri mai mici companiilor
Femeile în funcţii de conducere aduc profituri mai mici companiilor

Un studiu publicat de cotidianul britanic Daily Telegraph arată că prezenţa mai multor femei în managementul unei companii "poate avea un efect negativ asupra performanţei financiare" a acesteia.

Deşi companiile cu mai multe femei în management au administraţie corporativă mai bună, sunt mai puţin profitabile şi au o capitalizare mai mică de piaţă, potrivit studiului.

"Este o problemă complicată. Cercetarea noastră arată că directorii femei îşi fac foarte bine treaba. Dar un management dur, cu mai multă monitorizare, ar putea să nu fie întotdeauna un lucru bun. De fapt, constatăm că o monitorizare mai intensă poate fi contraproductivă în companiile conduse bine", a explicat Daniel Ferreira, de la Departamentul de Management al London School of Economics.

Studiul intervine la numai câteva zile după ce Harriet Harman, vicepreşedinte al Partidului Laburist, a a avertizat că lipsa femeilor în funcţii importante în companii reprezintă unul dintre motivele crizei financiare. Harman nu a putut fi contactată pentru a comenta concluziile cercetării.

Studiul sugerează că femeile directori sunt mai stricte decât omologii lor bărbaţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite