Femeia-robot se pregăteşte să iasă pe podium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un umanoid cu chip de femeie, cu ochi mari, nas micuţ şi părul negru, până la umeri. Cercetătorii japonezi au prezentat, luni, un robot care îşi va face apariţia pe podium la o prezentare de modă, care va avea loc la Tokyo pe 23 martie, relevă AFP.

“Salut tuturor, sunt fiinţa cibernetică HRP-4C”, a spus modelul futurist în faţa celor invitaţi la prezentarea ei, care a avut loc la Institutul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie Insustrială Avansată de lângă Tokyo. Robotul este prevăzut cu 42 de motoare care au sarcina de a reda mişcările făcute în mod obişnuit de manechinele în carne şi oase care prezintă moda pe podium.

HRP-4C are o înălţime de 1,58 metri (înălţimea medie pentru femeile japoneze cu vârste între 19 şi 29 de ani) şi cântăreşte numai 43 de kilograme. Cu tot cu baterii. Seamănă cu personajele din benzile desenate japoneze, dar această înfăţişare a fost special aleasă.

“Dacă o făceam să semene prea mult cu o fiinţă umană, ar fi fost bizar”, a explicat cercetătorul Shuji Kajita, implicat în proiect. Specialiştii japonezi au afirmat că robotul “a fost conceput în special pentru a fi folosit în industria de divertisment”. Cum obrazul subţire cu cheltuială se ţine, robotul-manechin nu a fost deloc ieftin.

Pentru a obţine umanoidul, cercetătorii au cheltuit peste două milioane de dolari. Deocamdată, HRP-4C nu este de vânzare, dar când va fi, preţul va fi piperat – aproape 200.000 de dolari bucata. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite