Femeia-robot, la defilare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manechinul-robot inventat de japonezi şi-a făcut debutul pe podiumul de modă la o prezentare care a avut loc luni, la Tokyo.

Umanoidul a reuşit să imite expresia feţei unui supermodel, să defileze şi să pozeze pe podium datorită celor 42 de motoare pe baterii ascunse în corpul său.

HRP-4C are o înălţime de 1,58 metri (înălţimea medie pentru femeile japoneze cu vârste între 19 şi 29 de ani) şi cântăreşte numai 43 de kilograme. Seamănă cu personajele din benzile desenate japoneze, pentru că cercetătorii au considerat că ar fi fost bizar să arate ca o fiinţă umană. Robotul a fost conceput în special pentru a fi folosit în industria de divertisment şi costă 200.000 de dolari.

În ciuda aparentei sale perfecţiuni fizice, creatorii au recunoscut că femeia-robot e departe de a rivaliza cu adevăratele manechine.

„Robotul nostru nu se poate mişca la fel de elegant ca manechinele”, a spus unul dintre coordonatorii cercetărilor, Shuji Kajita. „Va mai fi nevoie de încă 20 până la 30 de ani de cercetări pentru asta.” 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite