Fasolea, ideală în dietele de slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fasolea boabe este bogată în glucide cu absorţie lentă. Nutriţionistul Eric Favre apreciază această legumă pentru aportul de proteine, fier, potasiu şi fibre. Valoarea energetică a

Fasolea boabe este bogată în glucide cu absorţie lentă.

Nutriţionistul Eric Favre apreciază această legumă pentru aportul de proteine, fier, potasiu şi fibre. Valoarea energetică a boabelor uscate este de 328 kcal la 100 g seminţe.


Indicat este ca acest aliment să fie gătit cu puţină grăsime, iar boabele să fie lăsate să se înmoaie patru-cinci ore înainte de fierbere, pentru a se evita apariţia senzaţiei de balonare. La fasolea proaspătă, nutriţioniştii europeni au remarcat aportul de vitamine din gama B-urilor, precum B1, un antioxidant puternic, care protejează persoanele predispuse la boli cardiovasculare şi cancer, B2, B6 şi B9, ideale pentru viitoarele mame şi copiii în creştere. Păstăile, care au proprietăţi diuretice şi antibiotice, sunt recomandate în combaterea retenţiei lichidelor, în gută şi pietre la rinichi. Fiind sărace în calorii, păstăile sunt incluse în dietele de slăbire. (Liliana Ivan)

Reţeta săptămânii
Bucătăria elveţiană
Supa voinicilor: 350 calorii - porţia
Timp de pregătire: 60 de minute

Ingrediente: 250 g carne de vacă, 250 g carne de porc slabă, 200 g fasole boabe, 400 g cartofi, frunze de ţelină, o varză mică, 2 l şi jumătate de apă, piper, 100 g iaurt, o lingură de făină.


Preparare: Fasolea se pune la înmuiat de seara. Dimineaţa se scurge, apoi se pune la fiert împreună cu carnea, tăiată bucăţele. După ce carnea a fiert, se adaugă zarzavatul tăiat mărunt. Separat se amestecă iaurtul şi făina cu puţină supă şi se toarnă totul în cratiţă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite