Fascinaţia sânilor, probată cu sute de fotografii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un site a strâns sute de poze în care bărbaţii sunt surprinşi cu ochii la sânii femeilor, deşi ar fi trebuit să fie atenţi la obiectiv. Zona bustului unei femei îi face pe bărbaţi să rămână fascinaţi de privelişte fără să conştientizeze. Atenţia la decolteu este cu atât mai mare, cu cât acesta este mai generos. 

Un studiu recent arăta că bărbaţii nu observă prima dată sânii la o femeie, însă odată ajunşi cu privirea pe acea zonă rămân „blocaţi" destul de mult timp. Iar sutele de poze strânse pe site-ul AcidCow.com demonstrează că bărbaţii nu îşi pot lua ochii de la sânii femeilor, deşi ar trebui să fie atenţi la altceva. Concret, bărbaţii surprinşi în imaginile postate pe acest portal s-au uitat mai mult la sânii femeilor cu care trebuiau să facă fotografii, decât la obiectiv. Vârsta nu contează, iar atenţia este mai sporită cu cât decolteul este mai generos, scrie publicaţia britanică „The Daily Mail". În multe ipostaze, bărbaţii se uită la sânii femeilor discret, peste umărul acestora, dar există şi situaţii în care tentaţia nu mai ţine cont de politeţe, iar bărbaţii privesc fix la bust. În schimb, femeile sunt preocupate să zâmbească pentru fotografie.

Mărimea contează

Zona ascunsă şi interzisă a decolteului unei femei conduce la ideea de nuditate, de nepermis, iar acest lucru îi incită pe bărbaţi şi îi face să se „blocheze" pe decolteu. „În mod automat şi neconştient, decolteul devide extrem de incitant pentru un bărbat. Sânii femeilor îi captează atenţia necontrolat, cel puţin în primele secunde. Mărimea este un element care contează, deşi unii bărbaţi spun că nu", susţine psihologul Lena Rusti.

Semnal pentru împlinirea masculinităţii

Sânii unei femei reprezintă un simbol important, care îi trimite pe bărbaţi cu gândul nu doar la ideea împlinirii primelor lor impulsuri erotice, ci dau un semnal direct pentru ca bărbatul să îşi reconfirme masculinitatea. „Cu cât sânii sunt mai mari şi mai vizibili, cu atât bărbatul interpretează că femeia îi transmite un semnal de erotism mai puternic, iar el gândeşte că are mai multe şanse de a perpetua specia. Sânii sunt un semnal evident al faptului că femeia este dezirabilă şi alături de ea îşi poate împlini masculinitatea", conchide psihologul Lena Rusti.

"Sânii sunt un semnal evident al faptului că femeia este dezirabilă şi alături de ea îşi poate împlini masculinitatea.''
Lena Rusti psiholog

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite