Fără telefoane mobile şi laptopuri în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calculatoarele conectate la reţele wireless de internet şi telefoanele mobile prezintă un grad ridicat de risc pentru sănătate, susţin organizaţiile europene.

Un comitet format din membri ai Consiliului Europei a ajuns la concluzia că noile tehnologii pot avea efecte dăunătoare asupra oamenilor şi că trebuie demarate acţiuni imediate pentru a proteja copiii, scrie cotidianul britanic „The Daily Telegraph".  Astfel, oficialii europeni vor să interzică folosirea reţelelor wireless şi a telefoanelor mobile în şcoli.

În raportul comitetului se menţionează faptul că este esenţial ca greşelile făcute în trecut, când organizaţiile de sănătate publică au recunoscut foarte târziu pericolele reprezentate de substanţe precum azbestul sau tutunul, să fie evitate. În acelaşi raport sunt semnalate şi telefoanele fixe fără fir şi monitoarele pentru bebeluşi, care funcţionează pe baza unor tehnologii similare, ca fiind riscante pentru sănătate. Oficialii europeni se tem că radiaţiile electromagnetice emise de dispozitivele wireless pot cauza cancer şi pot avea efecte negative asupra dezvoltării creierului. Ei sunt de părere că statele membre ar trebui să ia următoarele măsuri:

- Să stabilească o limită a nivelului de expunere pe termen lung la microundele emise de telefoanele mobile.  
- Să introducă un sistem de etichetare prin care să fie menţionată prezenţa câmpului electromagnetic la anumite produse şi riscurile asociate cu folosirea lor.  
- Să interzică telefoanele mobile şi reţelele wireless în şcoli.
- Să demareze campanii de informare, pentru copii şi tineri, despre riscurile la care se supun utilizatorii.
- Să găsească alternative mai puţin periculoase.

Acest raport contrazice dispoziţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care spune că expunerea la câmpuri electromagnetice prezintă un grad minim de risc pentru sănătate. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite