Fără arsuri în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca pielea să scape cu bine de efectul razelor solare puternice, o investiţie de circa 40 de lei într-o cremă cu factor de protecţie potrivit este obligatorie. Crema ideală nu lasă urme, este rezistentă la apă, oferă o senzaţie de răcoare şi, mai ales, are factorul potrivit de protecţie.

Cele mai căutate creme cu protecţie solară sunt cele care au în compoziţia lor chimică bioxid de titan. „Motivul: substanţa aceasta albă produce dispersia luminii la suprafaţa pielii“, ne-a explicat Dorin Mihalache, medic dermatolog. Specialistul spune că acest tip de creme au un mare avantaj: nu trebuie aplicate de foarte multe ori pe parcursul unei zile.

„În principiu, dacă facem baie în mare, este bine ca după ce ieşim din apă să reaplicăm un strat de cremă protectoare“, mai adaugă dermatologul. Reaplicarea cremei este recomandată de cel puţin două - trei ori pe parcursul unei zile de plajă.

Pentru a şti când este cazul unei noi aplicări, specialiştii oferă un mic pont:  înmulţiţi factorul de protecţie de pe eticheta cremei cu doi şi astfel veţi afla câte minute vă puteţi bucura de soare până la următoarea aplicare.

Ce factor de protecţie ni se potriveşte

Majoritatea românilor au fototipurile III şi IV, explică medicii dermatologi. Astfel, ei sunt protejaţi de creme cu factor de protecţie 20 sau 30.

Totuşi, există şi persoane care au pielea foarte albă şi albă şi care corespund fototipurilor I şi II. Întrucât acestea riscă să facă arsuri în numai câteva minute de expunere la soare, specialiştii le recomandă o cremă cu un factor ridicat de protecţie precum SPF 30, SPF 50, şi chiar SPF 50 + şi să evite să se expună la soare între orele 10.00 şi 17.00.

Cât te costă să-ţi protejezi pielea

image

Potrivit pentru o piele nu foarte sensibilă, spray-ul protector Nivea are o textură uşoară. Crema se absoarbe rapid. Oferă hidratare intensivă şi este rezistent la apă. Costă 43,06 lei.

image



Spray-ul de corp de la Garnier nu lasă urme pe piele şi asigură o apărare ridicată a tenului, având factor de protecţie 30. Previne îmbătrânirea prematură a pielii şi are o acţiune răcoritoare. Preţul unui flacon este de 35,74 lei.

image


Spray-ul cu factor de protecţie 50, de la Eu­ce­rin, este util pentru protejarea pielii copiilor, dar şi pentru adulţii cu o piele sensibilă sau care au alergii solare. Un flacon costă 64,97 lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite