Fă-ţi sală de forţă la tine acasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ghiftuiala Sărbătorilor de iarnă, o soluţie pentru a da jos kilogramele în plus este să faci gimnastică şi fitness la tine acasă. Aparatele speciale pentru acasă sunt demontabile sau pliabile, astfel încât să nu ocupe foarte mult spaţiu.

„Cei care vor să facă sport acasă ar trebui să-şi cumpere aparate clasice precum benzi de alergat, biciclete sau steppere. Pentru muşchii abdominali au apărut foarte multe aparate care nu implică efort foarte mare”, spune Amalia Stere, instructor de fitness.

Din „trusa” de la domiciliu a sportivilor nu trebuie să lipsească o saltea şi nici mingea pentru exerciţii de gimnastică de întreţinere sau terapeutică. Preţul cumulat al acestora ajunge la 200 de lei.

Cei mai comozi îşi pot cumpăra aparate multifuncţionale, cu care îşi pot lucra aproape toţi muşchii corpului. „Dezavantajele sportului acasa este că nu primeşti sfaturile unor profesionişti şi poţi face excese. Totuşi, pentru cei ocupaţi, fitnessul la domiciliu are şi avantaje: pot practica când vor ei”, mai spun instructorii.

Şi casetele video sau DVD-urile cu exerciţii de gimnastică pot fi o soluţie pentru că  „elevul” are siguranţa că programul său de exerciţii este recomandat de cunoscători.

Aparate „de sufragerie“

image

Mini Stepper.

Ocupă puţin spaţiu şi este util celor care vor să îşi tonifice muşchii picioarelor şi ai coapselor.

Aparatul are funcţii pentru măsurarea timpului, a numărului de paşi şi a consumului de energie. Preţ: 199 lei, www.shopmania.ro.

image

Bancă pentru abdomen

. Este potrivită pentru exerciţii de întărire a muşchilor abdominali drepţi şi oblici, dar şi pentru tonifierea muşchilor jumătăţii superioare a corpului.

Se poate regla dificultatea exerciţiilor. Preţ: 289,25 lei, www.neomax.ro.


Bandă de alergat
. Este pliabilă, are roţi de transport şi opt paşi de reglare a tensiunii.

image



În plus, calculatorul ataşat măsoară timpul, viteza, distanţa parcursă, calorii arse şi pulsul celui care îl foloseşte. Preţ: 759,19 lei, www.onestop.ro.

image

Aparat multifuncţional

. Este potrivit pentru o gamă extinsă de exerciţii.

Are dispozitiv pentru antrenarea muşchilor picioarelor, dispozitiv pentru antrenarea muşchilor pieptului şi spatelui, un pachet de greutăţi de 60 kg şi un stepper. Preţ: 1.888 lei, www.onestop.ro.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite