Exerciţiile care ne ţin departe de vergeturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt prezente peste tot... Pe sâni, pe fese, pe coapse sau pe abdomen, stârnind femeilor complexe de care cu greu mai scapă. Este vorba despre vergeturi, acele "dungi" albe pe piele, care apar de

Sunt prezente peste tot... Pe sâni, pe fese, pe coapse sau pe abdomen, stârnind femeilor complexe de care cu greu mai scapă. Este vorba despre vergeturi, acele "dungi" albe pe piele, care apar de cele mai mute ori din cauza creşterii bruşte în greutate.

"Iniţial se credea că este vorba despre rupturi musculare, dar, de fapt, vergeturile reprezintă o deplasare a fibrelor musculare între care se aşază un strat de grăsime, iar această deplasare apare, din păcate, de la tinereţe până la maturitate", explică dr. Denisa Nicolae, medic primar dermatolog, centrul Body Contur. Aici, vergeturile se pot trata prin metode de micro-dermoabrazare, care se fac fără anestezie. Acestea nu sunt dueroase şi nici nu provoacă iritări deosebite ale pielii. Procedura se realizează cu aparate computerizate, care au la bază cristale de Corindon (care topesc acele "mase de grăsime" care invadează şi despart fibrele musculare). Cristalele nu vin în contact direct cu pielea, existând nişte aparate cu pânză protectoare care se aplică direct pe zonele unde apar vergeturile. Aplicarea se poate face punctat pe zona dorită - abdomen, sâni, coapse, sau se poate realiza o micro-dermoabrazare extinsă, începând de la sâni şi terminând sub nivelul coapselor. Potrivit dr. Denisa Nicolae, şedinţele trebuie făcute o dată pe săptămână. După corectarea vergeturilor, acasă se recomandă o întreţinere a pielii cu ajutorul cremelor speciale. "Greutatea corporală trebuie controlată frecvent, pentru a nu ne confrunta cu o nouă invazie a ţesutului gras subcutanat. Apoi trebuie să acordăm o atenţie deosebită exerciţiului fizic. Nu mă refer la ceva deosebit, ci la mişcări simple, efectuate dimineaţa, pentru stimularea circulaţiei sangvine", mai spune dr. Nicolae.

Există anumite situaţii în care nu se recomandă aceste micro-dermoabrazări: sarcina, prezenţa implanturilor - tije metalice aplicate în urma fracturilor, pace-makeruri pentru afecţiuni cardiace şi bolile cronice.

Vergeturile reprezintă o deplasare a fibrelor musculare între care se aşază un strat de grăsime, iar această deplasare apare, din păcate, de la tinereţe până la maturitate.
dr. Denisa Nicolae

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite