Exerciţiile cu mingea tonifică organismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenamentele cotidiene îndepărtează gândirea negativă şi modifică spectaculos silueta Dacă timpul nu vă permite să ajungeţi la o sală de sport, puteţi face un set de

Antrenamentele cotidiene îndepărtează gândirea negativă şi modifică spectaculos silueta

Dacă timpul nu vă permite să ajungeţi la o sală de sport, puteţi face un set de cinci exerciţii care vă revigorează trupul şi vă deconectează de la sursele de stres cotidian. Exerciţiile fizice efectuate cu mingea lucrează toate grupele de muşchi, pot fi efectuate acasă, iar beneficiile asupra modelării trupului se văd în scurt timp. Toate mişcările trebuie repetate de cinci ori.

Pentru acest tip de exerciţiile fizice avem nevoie de o minge mai mare decât cea de volei. La început se fac mişcări de încălzire pentru a evita întinderile musculare.

1. Staţi în picioare, într-o poziţie relaxată, cu tălpile depărtate la nivelul umerilor. Mingea o ţineţi cu amândouă mâinile la nivelul abdomenului. Apoi, vă ridicaţi uşor pe vârful picioarelor şi, în acel moment, ridicaţi şi mingea, deasupra capului cu ambele mâini.

2. Balansul este un exerciţiu care se efectuează din poziţia anterioară şi care relaxează musculatura. Veţi ridica piciorul drept în poziţia laterală şi mingea o veţi muta în mâna stângă, opusă piciorului ridicat. Reveniţi în poziţia iniţială, cu picioarele depărtate şi schimbaţi. Exerciţiul acesta fortifică muşchii braţelor, ai picioarelor şi destinde încordarea acumulată de muşchii spatelui.

3. Vă aşezaţi pe spate, cu picioarele ridicate de la pământ, încât acestea să formeze un unghi drept. Tineţi mingea deasupra capului. Apoi, mingea va fi adusă, cu mişcări lente, spre abdomen.

4. Poziţia pod. Vă aşezaţi cu faţa în sus. Indoiţi genunchii şi ridicaţi spatele având mingea aşezată dedesubt ca un punct de sprijin. Arcuiţi spatele şi mai mult până când fiecare palmă va fi lipită de minge. Respiraţi adânc de cinci ori. Alunecaţi cu spatele pe minge cu mişcări lente, înainte şi înapoi.

5. Staţi în genunchi, cu spatele cât mai drept şi umerii aduşi spre spate. Mingea va fi aşezată în faţa genunchilor, iar palmele vor sta, iniţial, pe genunchi. Din această poziţie veţi prinde mingea cu amândouăşi o împingeţi în faţă. În acest fel vă întoarceţi cu faţa spre podea şi încercaţi s-o îndepărtaţi tot mai mult de genunchi. Aceştia vor rămâne lipiţi şi vor aluneca, pe măsură ce veţi împinge mingea. Repetaţi exerciţiul şi reveniţi în poziţia iniţială, după care inspiraţi adânc de câteva ori. mâinile

6. Săritura cu mingea. Este un exerciţiu care fortifică musculatura picioarelor. Ambele picioare vor sta lipite, braţele ridicate, iar mingea va fi ţinută în echilibru cu vârful degetelor. Din acestă poziţie efectuaţi sărituri astfel încât, odată cu desprinderea picioarelor de la pământ, se aruncă şi mingea cât mai sus, deasupra capului. Când tălpile picioarelor ating, din nou, pământul, mingea trebuie prinsă. Exerciţiul acesta este solicitant şi antrenează, odată cu muşchii picioarelor şi pe cei ai spatelui şi braţelor.

7. Gimnastică pentru braţe. Depărtaţi mult picioarele. Braţele sunt, de asemenea, depărtate şi mingea va fi pasată în ritm lent, dintr-o mână în alta.

8. Cu picioarele uşor depărtate, aruncaţi mingea cu putere la pământ şi vă ridicaţi pe vârful picioarelor s-o prindeţi. Respiraţi de trei ori după fiecare atingere a mingii de pământ şi repetaţi exerciţiul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite