Excesul de SMS-uri dăunează sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obiceiul de a trimite mesaje pe telefon se dovedeşte periculos
Obiceiul de a trimite mesaje pe telefon se dovedeşte periculos

Adolescenţii care trimit mai mult de 120 de SMS-uri pe zi au dat naştere unei noi categorii de risc pentru sănătate, spun cercetătorii americani. Unu din cinci adolescenţi din SUA aparţine acestei categorii.

Aceştia au cu 40% mai multe şanse decât cei care nu fac exces de ­SMS-uri să se apuce de fumat şi de două ori mai multe şanse să fi încercat alcoolul. De asemenea, sunt cu 43% mai predispuşi să facă un obicei din a bea până uită de ei, cu 41%, să folosească droguri şi cu 90%, să aibă mai mult de patru parteneri sexuali, scrie „The Daily Telegraph".

Scott Frank, cercetător principal la Case Western Reserve School of Medicine din Cleveland, Ohio, explică legătura dintre SMS-urile date de adolescenţi şi comportamentul acestora.

„Rezultatele uimitoare ale acestui studiu sugerează că, atunci când nu sunt supravegheate, obiceiul de a trimite SMS-uri şi alte metode populare de a păstra legătura cu prietenii pot avea efecte periculoase asupra stării de sănătate a adolescenţilor", explică Frank. „Acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru părinţi, nu doar pentru a-şi învăţa copiii să nu dea SMS-uri în timp ce conduc, dar şi pentru a-i descuraja să folosească excesiv telefonul mobil şi reţelele sociale." 

“Acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru părinţi, să-şi descurajeze copiii să folosească excesiv telefonul mobil şi reţelele sociale."
Scott Frank cercetător

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite