VIDEO Europenii, fani ai becurilor cu incandescenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumpărătorii europeni achiziţionează cu disperare becurile cu incandescenţă de 75 de waţi rămase în stocuri, înainte ca magazinelor să le fie interzisă aprovizionarea cu astfel de produse, conform unei decizii UE care intră în vigoare de săptămâna aceasta. Potrivit, „The Telegraph", anul trecut, interzicerea aprovizionării cu becuri de 100 de waţi a creat panică printre cumpărătorii care nu sunt de acord cu becurile ecologice, mult mai scumpe.

Dureri de cap şi iritaţii

Deşi fabricarea şi importul de becuri de 75 de waţi vor fi interzise, comercializarea lor mai este posibilă până la epuizarea stocurilor. Cererile cele mai mari sunt în Germania, Austria, Polonia şi în ţările din Europa Centrală.

Veronique Skrotsky, purtător de cuvânt al reprezentanţei din Franţa a companiei General Electric, spune că oamenilor nu le plac noile metode de economisire a energiei. Ea menţionează că becurile fluorescente, care utilizează o cincime din cantitatea de energie utilizată de un bec convenţional, emană o lumină foarte slabă.

„Este clar că nu le plac", a adăugat ea. În plus, unii oameni s-au plâns de dureri de cap şi de iritaţii din cauza lor. Bobby Damney, purtător de cuvânt al Light Bulb Company, este şi el de acord, adăugând că designul becurilor fluorescente este urât, că ele nu se aprind imediat şi că pâlpâie.

Situaţia se va înrăutăţi anul viitor, când va fi interzisă şi aprovizionarea cu becuri de 60 de waţi. Becurile incandescente sunt eliminate pentru a atinge targetul stabilit de UE de a reduce cu 20% cantitatea de gaze cu efect de seră până în 2020.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite