Eroii seamănă cu sociopaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eroii, dar şi oamenii care dau dovadă de altruism au multe în comun cu sociopaţii. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Iowa, SUA.

Potrivit lor, eroii sunt percepuţi ca o rasă aparte. Asta pentru că sunt foarte atenţi la cei din jur şi îşi asumă adesea riscuri enorme. În schimb, sociopaţii au o serie de caracteristici diametral opuse. Dau dovadă de egoism, le este aproape imposibil să-şi controleze impulsurile şi nu respectă regulile.

Cu toate acestea, cercetătorii americani susţin că între aceste două tipuri de personalităţi ar exista o legătură destul de strânsă. Aranjat diferit, acelaşi material genetic poate duce la rezultate diferite, precum un individ altruist şi unul care dă dovadă de răutate.

Specialiştii au adus şi un exemplu în favoarea teoriei lor. După atentatele de la 11 septembrie 2001 din New York, pompierilor rămaşi să stingă focul din clădirile ameninţate cu prăbuşirea li s-a ordonat să se retragă. Dar mulţi dintre aceşti salvatori au refuzat ordinele şi au pierit în flăcări.

Deşi par genul de acţiuni specifice unor eroi, cercetătorii de la Universitatea din Iowa îşi ridică o serie de întrebări, având în vedere că pompieri au încălcat o serie de reguli, ceea ce este ilegal.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite