Energie solară din spumă de meduze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meduzele vor fi folosite ca  materie primă
Meduzele vor fi folosite ca materie primă

Oamenii de ştiinţă au descoperit că pot produce o nouă generaţie de energie solară ce poate ajuta la progrese în domeniul medicinei prin folosirea spumei de meduze.

Potrivit CNN, cercetătorii folosesc proteina verde fluorescentă obţinută prin lichefierea meduzei strălucitoare Aequorea Victoria, des întâlnită în largul coastelor de vest ale Americii de Nord, pentru a crea „celule de combustibil" în miniatură.

Acestea ar putea fi folosite pentru alimentarea unor nanodispozitive microscopice care ar putea funcţiona independent în interiorul corpului uman ajutându-ne să „luptăm", de exemplu, cu tumorile.

Nanotehnologia pare să fie viitorul medicinei, dar este încă în fază incipientă. Totuşi, soluţia pare să fie dată de noua descoperire.

Profesorul Zackary Chiragwandi de la Universitatea de Tehnologie Chalmers din Suedia a declarat că a dezvoltat această metodă de generare de energie la nanonivel prin administrarea unei picături de proteină verde fluorescentă de la meduze pe electrozi de aluminiu şi prin expunerea lor la lumină ultravioletă.

Meduzele nu sunt însă în pericol, pentru că metodele ştiinţifice moderne le permit cercetătorilor să creeze propriile proteine verzi fluorescente cu ajutorul bacteriilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite