Emoţiile negative ne menţin sănătoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele moderat fericite sunt mai bogate şi, poate, mai sănătoase decât cele extrem de fericite, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Illinois, citat de Reuters.

Persoanele moderat fericite sunt mai bogate şi, poate, mai sănătoase decât cele extrem de fericite, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Illinois, citat de Reuters. Aceştia au analizat noţiunea de fericire pe parcursul a două decenii şi au observat că persoanele moderat fericite au mai mult succes decât cele care sunt extrem de fericite.

"Studiul nostru sugerează că nivelurile extrem de mari de fericire nu constituie un scop dezirabil", spun cercetătorii. În plus, alte studii au indicat că persoanele extrem de fericite trăiesc mai puţin decât cele moderat fericite. O posibilă explicaţie este că o stare de fericire exagerată poate afecta sistemul cardiovascular. Concluzia cercetătorilor americani este că un nivel moderat de emoţii negative este necesar menţinerii unei stări bune a sănătăţii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite