Ecrane 3D pentru care nu ai nevoie de ochelari speciali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecranul tactil de la Sharp poate trece de la o imagine 3D, la alta
Ecranul tactil de la Sharp poate trece de la o imagine 3D, la alta

O nouă generaţie de telefoane mobile 3D, pentru care nu e nevoie de ochelari speciali, va fi pusă în vânzare până la sfârşitul anului.

Potrivit „The Daily Mail", producătorul japonez de electronice Sharp a prezentat, weekendul trecut, noul ecran de trei inci, cu cristale lichide, pe care au fost afişate animaţii 3D.

Reprezentanţii Sharp au arătat, de asemenea, un ecran tactil, care poate trece de la o imagine 3D la alta şi care, atunci când este conectat la o cameră video, afişează ceea ce înregistrează în 3D. Tehnologia urmează să fie încorporată într-o nouă generaţie de telefoane mobile, în dicţionare electronice şi camere digitale începând din luna septembrie.

Primul canal TV 3D

Producătorii investesc masiv în noua tehnologie 3D, după succesul unor filme precum „Avatar" şi „Alice în ţara minunilor". Astfel, compania Sky tocmai a lansat primul canal de televiziune 3D din Europa, care a transmis în pub-urile din Londra un meci între echipele de fotbal Chelsea şi Manchester United.

Atât pentru filmele, cât şi pentru televiziunea 3D este nevoie de ochelari speciali. Nu şi pentru ecranul prezentat de compania Sharp. Aceştia au realizat noua tehnologie folosind paralaxa, pentru a afişa imagini diferite pentru fiecare ochi, care dau iluzia celor trei dimensiuni, dar păstrează claritatea imaginii. Compania japoneză a început să lucreze la această tehnologie din 2002, dar la primele încercări a avut probleme cu rezoluţia şi cu luminozitatea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite