Dragostea chiar trece prin stomac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până acum se credea că bărbaţii se gândesc numai la sex, cercetătorii americani spun că lucrurile nu stau deloc aşa. Bărbaţii se gândesc mai mult la mâncare şi la odihnă decât la sex. Aceasta este concluzia psihologilor americani de la Universitatea din Ohio.

Profesoara de psihologie Terri Fisher a coordonat un studiu ale cărui rezultate vin să contrazică mitul potrivit căruia bărbaţii se gândesc la sex o dată la şapte secunde. Potrivit cercetării realizate de psihologul de la Universitatea din Ohio, frecvenţa este, de fapt, de o dată pe oră, notează publicaţia „The Daily Mail". Terri Fisher a rugat 163 de voluntari, bărbaţi şi femei, să aibă asupra lor un grafic pe care să noteze fiecare moment în care gândul le zboară la sex, la mâncare şi la odihnă.

Chiar dacă răspunsurile au fost variate, adică de la un singur moment în care gândul unui student a zburat spre viaţa amoroasă până la 388 de momente în decurs de 24 de ore în cazul unui bărbat, psihologul a făcut o medie. În general, bărbaţii se gândesc la mâncare şi la somn mai des decât la sex. Şi, dacă se iau în considerare toate aceste necesităţi, bărbaţii se gândesc la ele mai des decât femeile.

Se cunosc mai bine

„În comparaţie cu femeile, bărbaţii sunt mai conştienţi de stările prin care trec şi se concentrează mai mult asupra acestora", a declarat psihologul Terri Fisher. „Mai mult, domnii sunt mai dispuşi decât doamnele să vorbească despre aceste stări, să-şi exprime gândurile", a adăugat Fisher. Psihologul a explicat însă că până şi cazul bărbatului care s-a gândit de 388 de ori la sex într-o singură zi vine să infirme mitul potrivit căruia reprezentanţii sexului masculin se gândesc la amor la fiecare şapte secunde. Un simplu calcul arată că bărbatul în cauză s-a gândit la sex la fiecare 158 de secunde.

Sclavii stereotipurilor

„Când oamenii aud de aceste diferenţe nu le pun la îndoială pentru că, sunt de părere eu, se încadrează în stereotipurile pe care le avem despre bărbaţi şi femei", a explicat Terri Fisher. „Dacă stai puţin să te gândeşti, constaţi că nu există dovezi care să sprijine aceste concluzii pe care unii le consideră universal valabile", a mai spus Fisher.

La rândul său, psihologul Jo Hemmings a explicat de ce bărbaţii sunt atât de preocupaţi de satisfacerea instinctului de a se hrăni. „Imaginea şi mirosul mâncărurilor, la fel ca senzaţia de sete sau de foame, sunt mult mai prezente în viaţa noastră de zi cu zi în comparaţie cu activitatea sexuală. Este inevitabil să ne gândim, cu toţii, mai mult la aceste lucruri", consideră Jo Hemmings, care s-a specializat în psihologia comportamentală.

Probabilitate scăzută

Psihologii americani atrag atenţia că stereotipul „bărbaţii se gândesc la sex la fiecare şapte secunde" nu are sens. Calculele arată că, pentru a face asta, un bărbat ar trebui să stea treaz 16 ore pe zi, să se gândească la sex de 8.000 de ori zilnic sau, cu alte cuvinte, de fiecare dată când respiră.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite