Dovlecelul previne bolile cardiovasculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate varietăţile de dovleac sunt sărace în calorii şi glucide. De aceea, eficienţa lui terapeutică se bucură de popularitate, ca şi preparatele gastronomice. Bogat în fibre de

Toate varietăţile de dovleac sunt sărace în calorii şi glucide. De aceea, eficienţa lui terapeutică se bucură de popularitate, ca şi preparatele gastronomice.

Bogat în fibre de calitate, în potasiu şi apă, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul are proprietăţi diuretice şi se digeră foarte uşor. De aceea, dieta cu această legumă este tolerată de persoanele care au probleme digestive, cardiace sau renale. Nutriţionistul Eric Favre recomandă sucul de dovlecei în rezolvarea cazurilor de constipaţie şi diaree. Dovlecelul este ideal în regimul specific diabeticilor şi supraponderalilor. (Liliana Ivan)

Reţeta săptămânii

Dovlecel milanez

Ingrediente: (o porţie): 100 g carne de vacă slabă tocată, 2/3 cană rondele de dovlecei, 1/4 cană apă, câte o lingură de ceapă tocată şi brânză mozzarela degresată, rasă, un bob usturoi tocat, o roşie din conservă, măghiran, sare şi piper după gust.

Preparare: Dovleceii puşi în apă vor sta în cuptorul încins timp de 10 minute. Separat, înăbuşim carnea şi ceapa. După 15 minute, adăugăm roşia şi condimentele. Adăugăm dovlecelul scurs de apă şi brânza. Cratiţa va sta în cuptorul încins timp de cinci minute.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite