Doamnele simulează orgasmul de frică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile mimează plăcerea mult mai des decât o fac bărbaţii
Femeile mimează plăcerea mult mai des decât o fac bărbaţii

Că multe dintre femei simulează orgasmul nu mai e de multă vreme o noutate. Surprinzător este însă, susţin oamenii de ştiinţă, că motivul pentru care acestea o fac nu are legătură cu încercarea lor de a proteja orgoliul sensibil al partenerului care nu le satisface, ci mai degrabă cu nesiguranţa personală a doamnelor, fricile şi anxietăţile lor.

Aceasta e concluzia unui nou studiu, făcut de specialişti de la Temple University, Statele Unite, şi citat de LiveScience.com.

 Erin Cooper, cercetătoare la Universitatea Temple din Pennsylvania, care a studiat viaţa sexuală a femeilor pentru a afla de ce simulează acestea plăcerea, susţine că aproximativ 60% din femei au simulat un orgasm în timpul unui contact sexual. „Ştim că acest obicei este răspândit în cultura noastră, dar nu ştim foarte multe despre el din punct de vedere ştiinţific", a declarat Erin Cooper. „Una dintre concluziile principale arată că femeile cărora le este greu să se apropie de oameni la nivel emoţional au probleme şi în ceea ce priveşte apropierea la nivel sexual", a mai spus Erin Cooper, citată de site-ul LiveScience.com.

În timpul studiului pe care l-a coordonat,cercetătoarea americană a chestionat 366 de femei cu vârste între 18 şi 32 de ani. Acestea au recunoscut că simulează orgasmul, dar au vorbit şi despre motivaţia ce stă în spatele acestui fapt. Multe dintre femeile cu care a discutat Cooper au declarat că au simulat plăcerea în pat din cauză că doreau ca actul sexual să se încheie mai repede sau se simţeau nesigure cu privire la propria sexualitate. O mică parte dintre intervievate au spus că simulează orgasme pentru a-şi îmbunătăţi propriile experienţe, pentru a-şi creşte excitarea sexuală. „Femeile care fac parte din acest grup restrâns au declarat însă că au nivel ridicat al satisfacţiei sexuale", a adăugat Cooper.

Şi bărbaţii mint în pat

În cazul celor care au probleme cu propria intimitate, a explicat Cooper, faptul că o femeie se preface în dormitor poate fi o modalitate de a-şi ţine partenerul sub control. În cazul în care se simt ruşinate de lipsa lor de experienţă sexuală, mai spune aceasta, simularea unui orgasm le poate scoate pe femei din situaţii delicate.

Cercetătorii spun că problema orgasmului fals nu există numai la femei, ci şi la bărbaţi. Aproximativ 25% din aceştia susţin că au simulat cel puţin un orgasm. Potrivit lui Cooper, motivele care stau în spatele orgasmului fals, atât la femei, cât şi la bărbaţi, pot avea efecte negative asupra relaţiilor. Soluţia cea mai viabilă pentru rezolvarea problemei, spune ea, este o mai bună comunicare între parteneri. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite