Dietă neconvenţională: cură de carbohidraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pastele sunt permise în noua dietă
Pastele sunt permise în noua dietă

Dacă viaţa fără paste, pâine, brânză sau bacon face din curele de slăbit un adevărat coşmar, cele mai noi reţete de diete aduc ingrediente „surpriză“ care luptă cu kilogramele în vacanţă.

Concret, acestea înlocuiesc abţinerea de la anumite clase de alimente nepermise şi graficele care urmăresc consumul de calorii cu alte soluţii care nu te înfometează.

„Este o dietă care readuce în farfurie mâncarea pe care mulţi credeau că nu au voie să o consume", spune Ellen Kunes, redactorul-şef al revistei „Health" şi coautor al „The CarbLovers Diet".

Spre deosebire de alte cure de slăbire care interzic carbohidraţii, dieta CarbLovers se bazează tocmai pe consumul alimentelor care conţin aceste elemente, dar şi amidon, ce se găseşte în banane, făină de ovăz, fasole şi linte, paste din cereale integrale, în orz, orez, mămăligă şi cartofi pai, dar şi în secară.

Ard grăsimile

Aceste alimente, care au fost denumite de autorii reţetei de slăbit „carbstars", acţionează ca nişte fibre în organism şi nu sunt absorbite de intestinul subţire. „În acelaşi timp, ele activează enzimele care ard rapid grăsimile şi te ajută să te simţi sătul", explică Ellen Kunes.

Dieta de 28 de zile începe cu o „cură" de carbohidraţi care totalizează 1.200 de calorii pe zi, urmată de 21 de zile în care alimente precum friptura, pâinea toast şi ciocolata sunt reintroduse în meniu. Cei care au urmat deja dieta au pierdut până la şase kilograme în prima săptămână şi 50 de kilograme în următoarele cinci luni. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite