VIDEO Dieta care poate salva planeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecologiştii britanici ne recomandă să rezistăm tentaţiei cărnii
Ecologiştii britanici ne recomandă să rezistăm tentaţiei cărnii

Britanicii au publicat primele recomandări oficiale pentru o dietă sănătoasă atât pentru om, cât şi pentru mediul înconjurător. Comisia pentru Dezvoltare Durabilă din Marea Britanie le cere consumatorilor să mănânce mai puţină carne. 

Diabetul, bolile de inimă şi cancerul sunt afecţiunile cele mai frecvente la persoanele cu o alimentaţie nesănătoasă. Iar numărul devoratorilor de hamburgeri şi de produse ambalate, pline de chimicale, pe care le găsim pe rafturi, creşte pe zi ce trece. Vezi aici VIDEO.

Aşa arată un raport întocmit recent de britanici, care nu face altceva decât să creioneze datele cunoscute de mult timp, dar la care lumea nu pare să reacţioneze pozitiv.

Pe de altă parte, cu cât producţia de alimente este mai mare, cu atât cantitatea de dioxid de carbon din aer este mai ridicată. Sectorul industriei alimentare şi al consumului este responsabil pentru generarea a circa 18% din noxele Marii Britanii.

Prin urmare, consumaţi mai puţină carne, mai puţine produse procesate şi ambalate, care sunt nocive pentru sănătate şi generatoare de deşeuri, şi mergeţi mai mult pe jos. Acestea sunt cele mai importante recomandări din studiul publicat de Comisia guvernamentală pentru Dezvoltare Durabilă din Marea Britanie.

„Beţi apă de la robinet"

În urma reducerii consumului de alimente procesate pe cale industrială, dar şi prin adaptarea la un nou stil de viaţă, industria alimentară „va intra la apă", avertizează raportul menţionat.

„Suntem conştienţi că mai ales magazinele vor avea de suferit, dar oamenii trebuie să ştie că e necesar să schimbe câteva lucruri mici în viaţa de zi cu zi: să-şi facă cumpărăturile prin intermediul internetului, de exemplu, să bea mai multă apă de la robinet, la fel de bună ca cea îmbuteliată, sau să consume fructe şi legume de sezon, cultivate la nivel local", spune Tim Lang, reprezentant al Comisiei pentru Dezvoltare Durabilă.

În Marea Britanie, unul din patru băieţi şi una din cinci fete suferă de obezitate, mai arată cifrele raportului. De asemenea, specialiştii din această ţară atenţionează că prin îmbunătăţirea modului de alimentaţie ar putea fi evitate 70.000 de decese premature.

„Toţi ştim cât de nociv este consumul exagerat de carne, de grăsimi animale sau prelucrate chimic, dar şi de dulciuri şi de aditivi sintetici. Cu toate acestea, prea puţini sunt cei care fac demersuri reale pentru o viaţă mai sănătoasă", mai spune Lang.

"E necesar să schimbăm câteva lucruri mici în viaţa de zi cu zi, să facem cumpărături prin intermediul internetului, de exemplu."
Tim Lang
oficial britanic

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite