Dieta de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm cât mai multe salate, cereale şi fructe De cele mai multe ori, atunci când suntem pe drum, în vacanţă sau într-o călătorie de afaceri,

Nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm cât mai multe salate, cereale şi fructe

De cele mai multe ori, atunci când suntem pe drum, în vacanţă sau într-o călătorie de afaceri, alimentaţia sănătoasă este ignorată în favoarea mâncării nesănătoase de tip fast-food. Însă călătoriile nu sunt o scuză pentru a motiva consumul de zaharuri şi grăsimi.

Înlocuirea cheeseburgerilor cu salate, sau a chipsurilor cu morcovi ajută la înlăturarea stresului cauzat de călătorie şi a riscului de a lua în greutate.

"Nu este sănătos să călătorim după ce am consumat mâncare de la fast-food sau multe băuturi răcoritoare. Trebuie să fim cât mai hidrataţi şi să consumăm cât mai multe fibre", a declarat pentru CNN expertul în nutriţie Susan Levin. Însă nu numai atunci când ne aflăm pe drum trebuie să respectăm aceste reguli. Atunci când luăm masa în oraş, cea mai bună metodă de a evita să ne lăsăm pradă ispitei este de a comanda fără a ne uita în meniu. Cele mai indicate mâncăruri pe care le putem comanda la o masă în restaurant sunt puiul sau peştele la grătar. Cartofii la cuptor şi diversele sortimente de salată sunt o altă alegere indicată de nutriţionişti, cu condiţia ca preparatele să fie servite în stare cât mai naturală, fără a se adăuga condimente. "Trebuie să ne ferim de sosurile grase servite alături de principalele feluri de mâncare, tocmai pentru a fi siguri că beneficiem de întreg aportul de fibre necesare organismului", a afirmat nutriţionistul Susan Levin. Potrivit acesteia, trebuie să mâncăm multe produse bogate în fibre: legume-boabe, cereale şi fructe. Pita şi nucile sunt alte alimente indicate în momentele în care călătoriţi cu avionul sau cu maşina. Atunci când aveţi mulţi kilometri de parcurs, e de preferat să opriţi în orăşelele în care se găsesc magazine alimentare pentru a vă procura fructe şi legume proaspete.

Sfaturi pentru conducătorii auto:

Înainte de a pleca într-o călătorie, nu uitaţi să vă luaţi mâncare de acasă: salate preparate în propria bucătărie; legume precum morcovii, care se pot consuma cruzi, pentru a nu li se pierde prin fierbere conţinutul nutritiv; sandvişuri cu carne de pui, toate acestea sunt doar câteva dintre alimentele indicate în timpul unei călătorii.

Beţi cantităţi mari de apă (peste 2,5 litri pe zi)

Consumaţi carne de pui sau peşte, preparate pe grătar

Nu uitaţi să consumaţi multe legume şi fructe

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite