Dieta săracă în glucide atenuează efectele acneei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O dietă săracă în glucide ar putea ajuta persoanele care suferă de acnee să-şi îmbunătăţească aspectul pielii, potrivit unui studiu citat de Reuters Health. Mâncărurile cu un conţinut

O dietă săracă în glucide ar putea ajuta persoanele care suferă de acnee să-şi îmbunătăţească aspectul pielii, potrivit unui studiu citat de Reuters Health. Mâncărurile cu un conţinut glicemic mare sporesc rapid nivelul zahărului din sânge, în timp ce mâncărurile cu un nivel scăzut glicemic ridică în mod gradat nivelul zahărului din sânge, spun cercetătorii.

Numărul leziunilor scade cu 22%

Dr. Robyn N. Smith de la Universitatea din Melbourne a monitorizat 43 de bărbaţi cu acnee care au ales, fie să urmeze o dietă standard, fie una săracă în glucide. Persoanele din grupul care a consumat alimente sărace în glucide au înlocuit în dieta lor mâncărurile hipoglicemice cu mâncăruri care conţineau proteine, în timp ce persoanele care au avut o dietă standard au fost încurajate să includă carbohidraţi în dietă.

După 12 săptămâni de dietă săracă în glucide, numărul leziunilor provocate de acnee a scăzut cu 22%, în timp ce bărbaţii cu o dietă standard au avut o reducere a leziunilor acneice de 14%. Mai mult, bărbaţii care au avut o dietă săracă în glucide au pierdut în greutate şi le-a crescut sensibilitatea la insulină.

Cercetătorii spun că nu pot determina dacă problema acneei s-a ameliorat odată cu scăderea în greutate sau cu creşterea sensibilităţii la insulină, de aceea susţin că sunt necesare cercetări ulterioare pe această temă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite