Dietă, în funcţie de personalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Testul "Persona" vă stabileşte comportamentul alimentar Obezitatea este o problemă de sănătate care afectează tot mai mulţi dintre locuitorii planetei, indiferent de vârstă. În cartea

Testul "Persona" vă stabileşte comportamentul alimentar

Obezitatea este o problemă de sănătate care afectează tot mai mulţi dintre locuitorii planetei, indiferent de vârstă. În cartea sa "Dieta personalizată. Slăbeşte în funcţie de personalitatea ta", profesorul Alain Golay explică de ce eşuează unele tentative de slăbit.

Alegeţi un regim alimentar în funcţie de personalitatea dvs. Altfel există riscul ca toate eforturile de a pierde în greutate să eşueze, susţine profesorul Alain Golay în lucrarea sa referitoare la dieta personalizată. Potrivit acestuia, medicul trebuie să facă pacientului un test de personalitate (în funcţie de categoriile stabilite de psihiatrul Carl Jung).

În urma testului, ştim cărui tip de personalitate aparţinem şi, ca urmare, care este regimul de slăbit cu cele mai mari şanse de reuşită pe care ar trebui să-l urmăm.

Patru categorii de regimuri

1. Promovanţii sunt persoane care doresc să fie apreciate, să se remarce în orice context. Ei sunt dominanţi şi expansivi. În rândul promovanţilor întâlnim liderii, actorii şi oratorii. De obicei sunt gurmanzi, iar regimurile de slăbit recomandate sunt cele disociate, sărace în grăsimi.

2.Facilitanţii sunt altruişti, preferă să mănânce în societate şi să discute despre felurile de mâncare. O masă echilibrată trebuie să conţină: proteine-carne, peşte, ouă, brânzeturi; hidraţi de carbon sub formă de pâine, paste, cartofi, orez şi cereale. De asemenea, este necesar ca ei să înveţe să se abţină de la a mânca mai mult decât au nevoie.

3. Controlanţii sunt persoane rezervate, dar dominante. Pentru ei contează esenţialul, în orice context, iar detaliile, adesea, le displac.

În această categorie intră bancherii, oamenii de afaceri şi medicii chirurgi. Obiceiurile lor alimentare includ înfulecarea tuturor alimentelor care le cad în mână: hamburgeri, pateuri, tot ce este bogat în calorii. Principala masă a zilei ar trebuie să fie micul dejun, în timp ce masa de seară ar trebui să fie modestă.

4. Analizanţii sunt persoane rezervate. Pentru ei, importante sunt detaliile. Mănâncă cu plăcere mâncărurile tradiţionale, iar rutina accentuează erorile dietetice. Ei trebuie să fie foarte atenţi la cantitatea de alimente pe care o consumă şi chiar să ţină un carneţel în acest sens.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite