Dieta bogată în fructe nu împiedică recidiva cancerului la sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul unei cantităţi de două ori mai mari de legume şi fructe faţă de cea recomandată de medic nu contribuie la reducerea riscului de recidivă a cancerului la sân. Acestea sunt

Consumul unei cantităţi de două ori mai mari de legume şi fructe faţă de cea recomandată de medic nu contribuie la reducerea riscului de recidivă a cancerului la sân.

Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Stanford din California I, publicat în Jurnalul Medical American.

La studiu au participat 3.088 de femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani, care au fost monitorizate în perioada 1995-2006. Anterior acestui studiu, femeile au fost diagnosticate cu cancer la sân în stadiu incipient şi tratate.

Jumătate din participantele la studiu au consumat o cantitate de două ori mai mare de fibre, legume şi fructe faţă de cea recomandată de autorităţile americane în domeniu, iar cealaltă jumătate a urmat dieta normală - 5 porţii de legume şi fructe consumate zilnic. Cele două grupuri au prezentat aproximativ aceleaşi riscuri de a dezvolta din nou un cancer la sân - 17%.

"Nu există nicio probă care să indice că un regim alimentar foarte bogat în legume, fructe şi fibre şi sărac în grăsimi poate împiedica recidiva unui cancer la sân", a conchis Marcia Stefanick, specialist oncolog, coordonator al acestui studiu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite