Dieta femeilor foarte ocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile care au un program alert trebuie să aibă o dietă bogată în vitamine, glucide, minerale şi proteine, recomandă nutriţioniştii. Astfel, din meniul zilnic nu trebuie să lipsească

Femeile care au un program alert trebuie să aibă o dietă bogată în vitamine, glucide, minerale şi proteine, recomandă nutriţioniştii. Astfel, din meniul zilnic nu trebuie să lipsească legumele, fructele, lactatele şi proteinele, în special peştele.

Dacă unele diete nu pot fi duse la bun sfârşit pentru că sunt foarte sofisticate şi ne răpesc mult timp, iată un exemplu uşor de urmat. Astfel, micul dejun trebuie să includă brânzeturi degresate, un iaurt sau un fruct. Apoi, chiar dacă sunteţi la birou, nu trebuie să începeţi ziua de muncă fără a bea o cană de ceai verde sau de anghinare, recunoscute pentru proprietăţile sale benefice asupra sănătăţii. Este bine să beţi, zilnic, cel puţin patru căni de ceai, eventual neîndulcit. Dacă în timpul zilei sunt de preferat produsele uşoare, care nu necesită un timp de preparare, seara se impune o porţie de mâncare gătită, cu menţionarea că cina nu trebuie luată după ora 18.00. O cină uşor de preparat şi slabă în conţinut caloric este cea pe bază de orez. Pentru o porţie avem nevoie de 200 g orez care va fi fiert în apă cu patru linguri de ulei de măsline. Porţia de proteine va fi asigurată din 200 g carne de vită, slabă, pregătită la grătar. Pentru desert alegem fructe, în cazul în care renunţăm la o salată verde sau o porţie de castraveţi, alături de meniul cu orez şi carne (putem înlocui carnea de vită cu cea de peşte). Dacă în timpul zilei foamea ne sâcâie, după o porţie de ceai sau cafea, cireşele şi vişinele ne pot revigora.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite