Dieta antistres îţi întăreşte sistemul imunitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nutriţioniştii spun că este important să avem un meniu zilnic, bogat în vitamine Stresul este inevitabil, face parte de viaţa de zi cu zi, având efecte dezastruoase asupra

Nutriţioniştii spun că este important să avem un meniu zilnic, bogat în vitamine

Stresul este inevitabil, face parte de viaţa de zi cu zi, având efecte dezastruoase asupra sănătăţii. Încercarea de combatere a stresului trebuie să cuprindă şi o dietă sănătoasă. Consumul unor alimente potrivite precum fructele, legumele, peştele sau preparatele din lapte ne poate ajuta să facem faţă stresului şi cerinţelor vieţii zilnice.

Îndepărtarea stresului începe printr-o dietă pe bază de alimente care, potrivit nutriţioniştilor, ajută la eliminarea serotoninei, hormon care ne calmează. Dieta include vitamina C, care ne întăreşte sistemul imunitar, asigurând o mai bună absorbţie de fier şi magneziu.

Micul dejun - cocktail de fructe

Se prepară un cocktail folosind o banană, câteva bucăţi de ananas - proaspăt sau din conservă - şi sucul de la o portocală mare. Se amestecă până se obţine o substanţă omogenă. Este o modalitate rapidă, uşoară şi sănătoasă de a începe o zi aglomerată şi stresantă.

Pentru gustarea dintre mese sunt recomandate alunele uşor prăjite. În locul obişnuitelor băuturi pe bază de cofeină, ceaiuri sau cafea, care nu fac decât să ne crească nivelul stresului, se recomandă ceaiul de plante sau infuziile. Este de preferat un ceai cu efect calmant precum cel de muşeţel.

Prânzul - paste cu ton

Pastele sunt cea mai bună soluţie pentru masa de prânz. Mâncarea proaspătă, neprocesată, este mult mai blândă cu ficatul nostru şi îl va ajuta să funcţioneze mai eficient. Se fierb în jur de 75 grame de paste, se pun la scurs şi, înainte de a se răci, se amestecă cu ardei gras. Peste ele se presară ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper negru. Se adaugă o conservă mică de ton, câteva frunze de spanac şi piper roşu.

Masa de seară - peşte în folie de aluminiu

Se curăţă patru-cinci cartofi dulci de dimensiune medie şi un cartof alb mai mare, se taie în bucăţele, se stropesc cu puţin ulei de măsline, se adaugă sare şi piper şi se lasă la cuptor circa 45-50 minute. Alături de cartofi, se va servi peşte şi broccoli. Peştele, un aliment bogat în acizi graşi de tipul Omega 3, se împachetează în folie de aluminiu, împreună cu o felie de lămâie, usturoi şi mentă, şi se bagă la cuptor timp de 15 minute. Produsele pe bază de peşte opresc închegarea sângelui, scad riscul producerii unui atac de cord şi ajută la eliminarea stresului. Broccoli este o legume bogată în vitamina C. Servită cu câteva seminţe de susan, asigură necesarul de calciu pentru a avea un sistem cardiovascular sănătos.

Desertul - un castron cu fructe proaspete

La desert, putem opta pentru un castron cu fructe de pădure proaspete, acoperite cu iaurt de vanilie, peste care se presară scorţişoară. Fructele de pădure sunt o sursă bogată de vitamina C, iar iaurtul, slab în grăsimi, ajută la întreţinerea sistemului digestiv.

Cinci sfaturi pentru un păr superb

1. Piaptănă-te numai cu perii din păr natural.

2. Foloseşte un balsam special pentru volum, ori de câte ori te speli pe cap. Produsul se aplică numai pe vârfurile firului de păr, apoi se clăteşte din abundenţă, de preferinţă cu apă rece. Te poţi ajuta şi cu spuma coafantă pentru volum. Se pune puţină spumă în palmă şi se masează scalpul timp de două minute. Părul se usucă cu uscătorul.

3. Masează scalpul periodic, la fiecare spălare a părului. Masajul se face uşor, circular, pornind din creştetul capului. Un păr curat şi un scalp la fel se întreţin prin spălări, o dată la două zile.

4. Usucă-ţi părul ţinând capul în jos şi uscătorul la 10 cm distanţă. Insistă la rădăcini şi mai puţin la vârfuri, care sunt mai sensibile. În acest fel, firele de păr se vor usca separat şi părul va fi mai înfoiat.

5. Dacă ai părul blond şi vrei să-i conferi o strălucire aparte, te poţi spăla cu ceai rece de muşeţel sau de lămâie, preparat în casă. Se aplică pe părul uscat şi se lasă 10 minute după care se spală părul cu şamponul obişnuit şi se clăteşte cu multă apă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite